Ahogy melegszik az idő, a sós aprósütemények úgy értékelődnek fel a szememben – ugyanis közülük jó néhány remek sörkorcsolyának ígérkezik. Nincs ez másképp a sonkás karikákkal sem. A lisztet a gyúródeszkára szitálom, és belemorzsolom a vajat. Hozzáteszem a sót, bort, tojást, sütőport, és tésztát gyúrok.
Lisztezett gyúródeszkán kinyújtom, majd pogácsaszaggatóval karikákat szaggatok belőle. A sonkát ledarálom, vagy – ha sajnálom az időt a daráló összeés szétszerelésére – apró csíkokra szelem, beterítem vele az alsó karikát és befedem üres tésztával. A széleket jól összenyomkodom, és újból kiszaggatom.
A töltött karikákat kivajazott tepsire rakom, tojással megkenem, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütöm.