Sonkás rakott dödölle
A burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és sós vízben feltesszük főni. Teljesen szétfőzzük, hogy szinte a leve is elforrjon. Habverővel széttörjük, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy elég kemény, de könnyen szaggatható
tésztát kapjunk. Az edényt visszatesszük a tűzre, és a masszát kavargatva pirítjuk. Amikor összeállt, kizsírozott
tűzálló tálba kanalazzuk.
A tojást keményre főzzük, megtisztítjuk és karikákra vágjuk, a sonkát nem túl vékonyra felszeleteljük. A sonka- és a tojásszeletekkel kirakjuk a dödölle tetejét,
úgy, hogy kicsit fedjék egymást. A tetejét meglocsoljuk olvasztott zsírral, és 200 fokra előmelegített sütőben
ropogósra sütjük. Friss fejes salátát kínálhatunk hozzá.