Sonkás rakott tészta fokhagymás tejföllel

Tészta

A tészta alapanyagaiból gyúrt tésztát készítünk, félóráig
szobahőmérsékleten pihentetjük, majd 2-3 mm
vastagságúra nyújtjuk, és 2-2 cm-esre felkockázzuk. A
sonka leszűrt főzőlevét felforraljuk, a tésztát belerakjuk, és
újraforrástól számítva 2 percig főzzük. Leszűrjük, átmosni
nem kell. A sonkás masszához keverjük a forró tésztát,
majd kivajazott tepsibe borítjuk, és reszelt füstölt sajttal
megszórjuk. 160 fokon 50 percig sütjük.

Töltelék

Gyöngyöző vízben jó két óra alatt megfőzzük a sonkát.
A főzővizét héjas hagymával, fokhagymával, babérlevéllel
és egész borssal ízesítjük. A kihűlt sonkát ledaráljuk, hozzákeverjük a tejfölt, a három gerezd fokhagymát belereszeljük, borsozzuk. Mivel a sonka sós, csak akkor sózzuk, ha szükséges.

kaloria 730 CAL
ido 150 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink