Sonkás sertéskotlett

Sonkás sertéskotlett

A kicsontozott sertéstarját és a füstölt sonkát – vagy más, csont nélküli füstölt húst – megdarálom a vízben áztatott és kinyomott zsemlével együtt. Üvegtálban összevegyítem a húst 1 tojássárgájával, sóval, borssal ízesítem. Apró kotletteket (lapos pogácsákat, szeletkéket) formázok belőle, lisztben, tojásban és morzsában megforgatom, és forró zsírban vagy olajban világossárgára sütöm.
Gombamártást vagy különféle finom főzelékeket adhatunk hozzá.

Fehér gombamártás

Megtisztított, megmosott champignont éles késsel szeletekre vágok, és egy lábasban vajjal lepirítom.
Feleresztem néhány evőkanál fehér, becsinált mártással (besamel). Ha forr, vágott petrezselyem zöldjét és kevés törött borsot adok bele. Kb. húszpercnyi forrás után félrehúzom. Fél dl tejszínben elkeverek 2 tojássárgáját, és óvatosan behabarom. Két dkg vajat adok még hozzá, és néhány csepp citrommal ízesítem.

kaloria 460 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink