Sonkás-rokfortos csirkemellropogós

Sonkás-rokfortos csirkemellropogós

A rokfortot lereszelem, a vaj felével összegyúrom, majd
hűtőszekrénybe teszem. A bőr nélküli csirkemelleket kétoldalt, a csont mentén bevágom. Kibélelem sonkadarabokkal, és elosztva belenyomkodom a vajas rokfortkrémet. A nyílást fogvájóval vagy hústűvel megtűzöm. A hús tetejét sóval és flekkenfűszerrel meghintem, és a maradék vajjal bedörzsölöm. Tűzálló tálba fektetem, aláöntöm a bort, és az edényt lefedem. Forró sütőbe tolom, majd a hőfokot közepesre mérsékelve addig párolom, amíg a hús megpuhul. A végén leveszem a tetőt, hogy szépen megpiruljon. A megsült húsokat kiszedem, és melegen tartom. A pecsenyelét besűrítem liszttel elkevert tejszínnel, reszelt szerecsendióval ízesítem. A töltött csirkemellsültet salátalevéllel, gyümölcsökkel díszítve tálalom, a mártást külön edényben kínálom hozzá.

kaloria 570 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.