Egy pohárba morzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és folyósra keverjük. Hagyjuk felfutni. Egy nagy dagasztótálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, a felfutott élesztőt és a langyos tejet, és lágy tésztát dagasztunk belőle.
Ha már elválik az edény falától, beledagasztjuk az olvasztott langyos vajat is. Cipót formázunk belőle, letakarjuk, és hagyjuk a duplájára kelni. A megkelt tésztát átgyúrjuk, két cipóra osztjuk.
Mindegyiket körlappá nyújtjuk, 6-6 cikkre vágjuk. Kicsit meghuzigáljuk a tésztát, hogy hosszúkásabb legyen a háromszög. Ráfektetjük a sonkát, a sajtot, feltekerjük a szélesebbik oldalánál kezdve. Ismét kelesztjük, végül megkenjük felvert tojással, megszórjuk durva szemű sóval.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 20 perc alatt szép pirosra sütjük.