Forrás: Pásztor Tünde

Sonkás-sajtos kifli

ELŐKÉSZÍTÉS: 40 perc – KELESZTÉS: 1,5 óra
– SÜTÉS: 20 perc – Egy pohárba morzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és folyósra keverjük. Hagyjuk felfutni. Egy nagy dagasztótálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, a felfutott élesztőt és a langyos tejet, és lágy tésztát dagasztunk belőle. Ha már elválik az edény falától, beledagasztjuk az olvasztott langyos vajat is. Cipót formázunk belőle, letakarjuk, és hagyjuk a duplájára kelni. A megkelt tésztát átgyúrjuk, két cipóra osztjuk. Mindegyiket körlappá nyújtjuk, 6-6 cikkre vágjuk. Kicsit meghuzigáljuk a tésztát, hogy hosszúkásabb legyen a háromszög. Ráfektetjük a sonkát, a sajtot, feltekerjük a szélesebbik oldalánál kezdve. Ismét kelesztjük, végül megkenjük felvert tojással, megszórjuk durva szemű sóval. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 20 perc alatt szép pirosra sütjük.

kaloria 260 CAL
ido 150 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.