Sonkatorta leveles tésztából
Kinyújtjuk a leveles tésztát (ha nem eleve kinyújtottat
vásároltunk). Kibélelünk vele egy kicsi, kerek tortaformát
úgy, hogy pereme is legyen. Betesszük a hűtőszekrénybe,
jó alaposan lehűtjük. Elkészítjük a tölteléket: felolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, kicsit megpirítjuk, majd felengedjük a tejjel. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük. Beleszórjuk az apró kockákra vágott sonkát is. Kevergetve besűrítjük. Belekeverjük a vékonyan felkarikázott újhagymát. Újra megkóstoljuk, ha kell, ismét sózzuk. Ha már langyosra hűlt, beleöntjük a behűtött tésztaformába. 160 fokos sütőben körülbelül 50 perc alatt megsütjük. Ha már készen van, telerakjuk a tetejét koktélparadicsommal, és még öt percre betoljuk a forró sütőbe, hogy kicsit megrogyjanak a zöldségek. Langyosan tálaljuk. Tortaszerűen szeleteljük.