Soponyai őzragu
A fűszerekkel bedörzsölöm a felszeletelt őzcombot, és egy rövid ideig állni hagyom. A szeleteket vékony csíkokra vágom. Lábasban vagy magas falú serpenyőben olívaolajat hevítek, beleöntöm a húscsíkokat, és rövid ideig sütöm. Hozzáadom a gombát, a zöldborsót, a paradicsompürét, ízlés szerint sót, a finomra vágott petrezselyem zöldjét és a maradék fűszereket. Készre sütöm, s csak tálalás előtt keverem bele a tejfölt.
Burgonyafánk
Köretként burgonyafánkot ajánlok, ami a következőképpen készül: a közepes nagyságú burgonyákat meghámozva, kockára vágva sós vízben megfőzöm. Leszűröm, hogy minden leve kicsöpögjön, majd krumplinyomón vagy szitán áttöröm. Egy lábasban az 5 dkg vajat az áttört burgonyával, három tojássárgájával, sóval meg egy kis szerecsendióval kikeverem. Ha a keverék kihűlt, kerek fánkocskákat szakítok belőle, vajas tepsibe rakom, tojássárgájával
megkenem, és sütőben szép sárgára sütöm.