Sörben érlelt tarjasteak vérgréprfútittal és fejessaláta szívvel

Sörben érlelt tarjasteak vérgréprfútittal és fejessaláta szívvel

Parázs – vagy annak hatását remekül utánzó lávakő –
fölött, grillrácson 8-10 percig sütjük, egyenletes hőmérsékleten, többször megforgatva. Akkor a legízletesebb, ha belül kissé rózsaszín marad, és megőrzi az értékes húsnedveket. Ha elkészült a steak, néhány percig pihentetjük, aztán tálaljuk.
Fejenként fél megtisztított salátát teszünk a tányérra, rálöttyintjük a remulád mártást, és a tetejére reszelünk adagonként fél főtt tojást. A grépfrútot cikkekre vágjuk, s éles késsel úgy távolítjuk el a héját, hogy a fehér rész ne maradjon rajta. A kesernyésen friss gyümölcs meglepően
jól illik a kicsit füstös ízű grillezett tarjához.

Pác

Zsírral szépen átszőtt, csont nélküli tarját veszünk, és
négy, emberes szeletet formázunk belőle. Hozzálátunk
a pácoláshoz. A hússzeleteket bedörzsöljük az olívaolajjal elkevert fűszerkeverékkel. Ez utóbbihoz zöld, fehér és fekete borsot durvára őrölünk, és őrölt köménymaggal, tengeri sóval, kakukkfűvel meg majoránnával gazdagítjuk. Zúzott fokhagymát is teszünk bele. A fűszerezett tarját tálba rakjuk, s nyakon öntjük világos sörrel, hogy ellepje. Három napig hideg helyen pácoljuk.

kaloria 570 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink