Sörben pácolt hagymás csülök
- A sört elkeverjük az olajjal, hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymát, a fokhagymát, egy-egy kiskanálnyi őrölt borsot és köményt, a babérlevelet meg egy kevés sót. A páclébe belehelyezzük a csülköt, és letakarva egy napig hagyjuk érlelődni. Időnként megforgatjuk, hogy mindenütt érje a fűszeres lé.
- Másnap a csülköt a páclével együtt egy fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és lassú tűzön – körülbelül egy óra alatt – félpuhára főzzük. Átrakjuk egy tepsibe, mellédobjuk a cikkekre vágott paradicsomot és vöröshagymát, a félbevágott paprikát és az egész fokhagymagerezdeket. Meglocsoljuk 1 dl olajjal, kevés vizet is öntünk alá, majd a tepsit lefóliázzuk, és a csülköt 160 fokos sütőben puhára sütjük. Amikor a csontja szinte magától kijön, kicsontozzuk. A csülökhúst nagyobb darabokra vágva visszatesszük a tepsibe, és 200-220 fokon pirosra, ropogósra pirítjuk. Fűszeres steakburgonya és egy korsó hideg sör illik hozzá.
Pác
- A hozzávalókat összekeverjük.