Sörben sült csirkeszárnyak

Sörben sült csirkeszárnyak

A világ egyik legegyszerűbb étele. Ugyanakkor a sör, valamint a lassú, bő egy óráig tartó mérsékelt párolás és sütés miatt egyedi zamatot és állagot kapnak a húsok. (Egyébként is ez a titka a jó kemencének – 150-170 foknál nagyobb meleget nem ad, azt viszont órákig képes biztosítani.) Nos, az étel úgy készült, hogy a szárnyakat befűszereztem sóval, őrölt borssal, a fűszerkeverékkel meg a zúzott fokhagymával. Betettem egy nagy öntöttvas lábasba, rátöltöttem az üvegnyi sört – jobb hozzá a minőségi, gazdagabb zamatú, mint egy egyszerű,
világos típusú ital. A fazékra rákerült a fedele, s be vele a kemencébe. Ennyi.
Végtelen egyszerű, de nagyon érdekes zamatú étel készült jó egy óra alatt. Miközben a fazék végezte a dolgát, addig, borozgatás közben, elkészítettem hozzá a köretet, mely kukoricás-gombás rizs volt. Sörben sült csirkéhez sört illik adni!

kaloria 530 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink