Forrás: Füstös konyha, Horváth György szakács

Sörös-sajtos csirkeleves

Eljött az idő. Ritkán teszem, de most ismét egy mások által már ismert étel leírására, elkészítésére vállalkoztunk. Ez egy leves, méghozzá amerikai! Szerintem százból száz ember képtelen lenne mondani egy tipikus amerikai levest. Pedig ez az, milliók kedvence.

Elkészítése könnyű. Először is a baconkockákat kicsi tűz felett pirosra sütöttem a bográcsban. Ez idő alatt felkockáztam a csirkemellet. A töpörtyűt kivettem, helyén a mellet sütöttem tovább, kicsit barnára. Ezt is kivettem, félreraktam. Egy fej apróra vágott vöröshagymát és a szétnyomott fokhagymát dinszteltem üvegesre, aztán a tűzről levéve megszórtam egy-egy evőkanál őrölt édes és erős paprikával, borsot adtam hozzá, illetve két nagy szárzeller-levélnyelet felszeletelve.

A tűzre visszatéve felöntöttem egy üveg sörrel, majd a tejszínt és tejfölt, illetve a húslevest is hozzáadtam. Mikor felforrt, mehetett bele a lesütött csirkehús, a lereszelt sajtok – jó húsz perc múlva, mikor az ízek összeértek, készen is volt a leves. Tálaláskor a tányérban mindenki ízlésének megfelelően adhat hozzá töpörtyűt, vajon pirított kenyérkockát, vékonyra felkarikázott újhagymát és citromlevet. Sör illik mellé.

Kapart májleves

A legjobb receptek a gulyás szerelmeseinek

kaloria 460 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

6 személyre

Forrás: Füstös konyha, Horváth György szakács

Ajánlataink