Először a krémet készítjük el. A tejet felmelegítjük a vaníliaőrleménnyel. Egy tálban simára keverjük a tojássárgájákat, a cukrot, a keményítőt. Amikor a tej forrni kezd, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a cukros tojássárgájákhoz. A keveréket visszaöntjük a lábasba, és kis lángon, kevergetve sűrűre főzzük. Hozzákeverünk 150 g mogyoróvajat és 100 g vajat. Szobahőmérsékletűre hűtjük.
A maradék 100 g vajat kihabosítjuk, majd több kis adagban hozzádolgozzuk a mogyorós krémet. Addig verjük, míg sima, levegős masszát nem kapunk. Habzsákba töltjük, és berakjuk a hűtőszekrénybe.
A tésztához felforraljuk a vizet a tejjel, a sóval, a cukorral és a vajjal. Belekeverjük a lisztet, és folyamatos keverés mellett még egy percig sütjük. Átöntjük egy tálba, és egyesével beledolgozzuk a tojásokat.
Ha kihűlt a massza, 16 mm-es csillagcsővel felszerelt habzsákba töltjük, és sütőpapírral fedett tepsire 1 centi vastag, 8-10 centi hosszú rudakat nyomunk. 190 fokon sütjük 10 percig, majd 170 fokon még 20-25 percig. Rácson kihűtjük.
Száraz serpenyőben megpirítjuk a sós mogyorót. Rászórjuk a cukrot, borostyánszínűre karamellizáljuk. Átöntjük egy sütőpapírra, hagyjuk megdermedni, majd durvára vágjuk.
A mázhoz gőz felett összeolvasztjuk a fehér csokit a tejszínnel. A fánkokat félbevágjuk, a tetejüket megmártjuk a fehér csokiban, megszórjuk mogyorógrillázzsal. Az alsókra rányomjuk a habzsákból a krémet, majd a tetejükre illesztjük a fehér csokis fedőket.