Előkészítés: 40 perc Sütés: 12 perc/lap Pihentetés: 3 óra
Elektromos habverővel öt percig verjük maximális fokozaton az egész tojásokat a cukorral. Hozzászitáljuk a lisztet meg a kakaót, és fakanállal egyenletesen eloszlatjuk benne. Mérleg segítségével két egyenlő részre osztjuk, és egy-egy 30 cm átmérőjű kerek tortaformában egymás után megsütjük. Rácson kihűtjük.
A karamellhez halványbarnára pirítjuk a cukrot egy vastag talpú serpenyőben, majd lassan, folyamatos keverés közben hozzáöntjük a felforrósított tejszínt, összeforraljuk. Ha már teljesen egynemű, beledolgozzuk a vajat is, és végül beleborítjuk a magokat, sózzuk, jól átkeverjük. Akkor jó az állaga, ha kicsit éppen folyik még hidegen is.
Egy 28 cm átmérőjű kerek, kapcsos tortaformába tesszük az egyik kakaós piskótát, elegyengetjük rajta a sós karamelles magokat (egy keveset félreteszünk a díszítéshez). A tetejére tesszük a másik kakaós piskótát.
Gőz felett megolvasztjuk a feldarabolt étcsokit. A tejszínből kemény habot verünk az instant zselatinnal; ha kész, lassan hozzácsurgatjuk az olvadt csokit. Rásimítjuk a piskótára. Hideg helyen dermesztjük pár órát. Tálalás előtt a félretett magokkal díszítjük.