Fél deci langyos, cukros tejben felfuttatjuk az elmorzsolt élesztőt. Összekeverjük a lisztet a sóval, hozzáadjuk a 2,7 deci langyos vizet, a tejfölt, az olajat, a felhabosodott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk, majd letakarva a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, párszor odacsapjuk a munkalaphoz, ettől puhább lesz a tészta. 16 részre osztjuk, kis gombócokat formázunk, és letakarva ismét 10 percig pihentetjük. Utána mindegyik gombócot ovális lappá nyújtjuk, és egyenes kiflivé tekerjük. Sütőpapírt terítünk egy tepsire, 4-4 kiflit szorosan egymás mellé helyezünk rá. Letakarjuk, megint 20 percig kelesztjük.
Összekeverjük a sós pancsot. Annyi vizet adunk a sóhoz és a liszthez, hogy a palacsintatésztánál kicsit sűrűbb masszát kapjunk. Habzsákba töltjük, és megcsorgatjuk a kifliket. Letakarjuk, és még 20 percig hagyjuk kelni.
Végül 200 fokos sütőbe toljuk, és körülbelül 10 perc alatt megsütjük.