Teljes kiőrlésű magos pogácsa

Dagasztótálba szitáljuk a liszteket. Hozzáadjuk a sót, az őrölt köményt. Rátesszük a fagyos vajat, összemorzsoljuk vele. Hozzáadjuk a cukrot és a szárított élesztőt is, alaposan összekeverjük. A keverék közepébe egy mélyedést vájunk, ide öntjük a tojást és a tejfölt. Kézzel vagy géppel szépen kidagasztjuk. Ha már összeállt a tészta, és elválik az edény falától, cipóvá formázzuk. Letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.

Ha megkelt, lisztezett felületre borítjuk. Átgyúrjuk, majd fél centi vastag téglalappá kinyújtjuk. A rövidebbik oldalával kezdve feltekerjük. Az így kapott rudat kissé ellapítjuk, kettéhajtjuk. Letakarjuk, és hagyjuk ismét kelni fél órán át.

Ha letelt a pihentetési idő, ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát. Egy kisebb, 3-4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval pogácsákat szúrunk ki belőle. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, úgy, hogy legyen közöttük hely. Letakarjuk, és ismét kelesztjük fél órát.

Végül a pogácsák tetejét lekenjük felvert tojással, megszórjuk pár csipet magkeverékkel. 180 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Kovászos almás galette

kaloria - CAL
ido 200 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink