Kovászos almás galette

Késes betétű aprítógépben összemorzsoljuk a lisztet, a sót, a cukrot és a vajat. Gyorsan dolgozunk, hogy a vaj ne olvadjon meg közben. Hozzáadjuk a kovászt és a tojást, majd addig gyúrjuk, amíg éppen csak összeáll a tészta. Ha nagyon száraznak találjuk, adjunk hozzá jeges vizet, de egyszerre mindig csak egy kanálnyit, nehogy túl lágy legyen a tésztánk. Kettéosztjuk a tésztát, ellapított cipókat formázunk belőlük. Átlátszó fóliába csomagoljuk, és hűvös helyen legalább két órán át pihentetjük.

Míg pihen a tészta, az almákat négyfelé vágjuk, kiszedjük a magházukat (hámozni nem kell). Éles késsel 2 mm-es szeletekre vágjuk. Összekeverjük az almaszeleteket a cukorral, a citromlével és a fűszerekkel, majd hagyjuk állni legalább 30 percig. Ha sok levet eresztene, a végén leszűrjük.

Ha letelt a tészta pihentetési ideje, lisztezett felületen a korongokat 3 mm vastagságú körlappá nyújtjuk. Vékonyan megkenjük baracklekvárral, majd a körlap szélétől 4-5 cm-re kirakjuk körkörösen az almaszeletekkel úgy, hogy a piros héjuk a körlap széle felé nézzen. A felkockázott vajat az almaszirmok közé dugdossuk. A tölteléket megszórjuk a felaprított dióval.

Felhajtjuk a tészta szabadon hagyott széleit, és megkenjük felvert tojással. 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül fél óráit sütjük.

Krémes almás sütemény

kaloria 220 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

10 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.