Összemorzsoljuk a fagyos vajat a kétféle liszttel, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Kibélelünk vele egy kerek piteformát úgy, hogy pereme is legyen. Egy órára berakjuk a hűtőbe. Sütőpapírt terítünk a tésztára, megtöltjük valami nehezékkel, és 200 fokos sütőben körülbelül tíz perc alatt félig megsütjük.
Közben összeállítjuk a tölteléket. Egy tálban elektromos habverővel levegősre verjük a mézet a cukorral, a keményítővel és a sóval. Egy másik tálban először a tojásokat habosítjuk ki, majd hozzádolgozzuk a tejszínt, az olvasztott vajat és a vaníliakivonatot. Végül összevegyítjük a két tál tartalmát. Beleöntjük a félig megsütött pitébe. 170 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Tálalás előtt meghintjük durva szemű fekete sóval. Édesítetlen tejszínhabot adunk mellé.