Sós-túrós rétes
A kétféle lisztből a zsírral, a tojással, az ecettel meg fél liter enyhén sós, langyos vízzel rétestésztát készítünk. Egy óra pihentetés után kb. 60 cm × 100 cm nagyságúra kinyújtjuk. Az asztalterítőt megszórjuk liszttel, úgy helyezzük rá a tésztát a kinyújtáshoz. A tehéntúrót kikeverjük a tojással, ízlés szerint megsózzuk. A kinyújtott réteslapot olvasztott zsírral megkenjük, rászórjuk az előkészített túrót. Meglocsoljuk tejföllel, és az asztalterítő segítségével a réteslapot 10 cm széles csíkra összehajtogatjuk. A tepsi nagyságától függően 2-3 részre vágjuk. Zsírozott tepsibe tesszük, a tetejét tejföllel megkenjük és forró sütőben szép pirosra sütjük.
Töltelék
A hozzávalókat összekeverjük.