Soto Madura
A csirkét darabokra vágjuk. A hagymaféléket, a zöldségeket meg a zellert felszeleteljük, és a csirkével együtt egy nagyobb fazékba tesszük. Felöntjük vízzel, sóval, őrölt borssal ízesítjük, hagyományos módon csirkehúslevest készítünk. Amikor minden puhára főtt, a levest leszűrjük, a csirkehúst lefejtjük a csontokról és kisebb darabokra vágjuk.
A fürjtojásokat megfőzzük, meghámozzuk.
Woksütőben felforrósítunk 3-4 evőkanál olajat. Gyertyadiópasztával, fahéjjal, citromfűvel, gyömbérrel, korianderrel és kurkumával ízesítjük, majd a fűszereket jól elkeverjük, és kissé meg is pirítjuk. Az ízes, fűszeres olajat felöntjük a húslevessel. Kb. 5 percig főzzük, majd leszűrjük. Tálalás előtt beletesszük a megfőtt zöldségeket, és fejenként 1-1 fürjtojást. A forró levest rizstésztával kínáljuk.