Spagetti carbonara

Egy jó nagy serpenyőben az olívaolajon ropogósra sütjük a felkockázott szalonnát.

Bő, sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, de a főzőlevéből egy csészényit megőrzünk.

A leszűrt tésztát rászedjük a szalonnás alapra, ráöntjük a félretett tésztalevet, és jól összeforrósítjuk.

Egy kisebb tálban villával felverjük a négy tojást, fűszerezzük sóval, frissen őrölt fekete borssal. Hozzákeverünk négy evőkanál reszelt parmezánt is. Ezt a keveréket ráöntjük a forró tésztára, és már csak rövid ideig sütjük, nagyon kicsi hőfokon, kevergetve, hogy a tojás még krémes maradjon. Azonnal tálaljuk, adunk még mellé külön egy kis reszelt parmezánt, mindenki megszórhatja vele az adagját.

kaloria 550 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink