Először a tésztát készítjük el, mindent egyszerre összedagasztunk. Konyharuhával letakarjuk, és egy órán át kelesztjük.
Utána enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, és nagyobb pogácsaszaggatóval köröket vágunk ki belőle. Mindegyikre rakunk egy-egy jó adag nem túl meleg húsos tölteléket. A tészta széleit vízzel lekenjük. A körlapokat félbehajtjuk, a széleket villával alaposan összenyomkodjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
Felvert tojással lekenjük. 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Töltelék: Megdinszteljük a zsíron a finomra vágott vöröshagymát. Rátesszük az apróra vágott sárgarépát és gombát, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a fűszerekkel, és pár percig pároljuk. Rátesszük a darált húst, és nagy lángon, kevergetve fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a fagyasztott zöldborsót és kukoricát, öntünk rá kevés vizet, és kis lángon körülbelül fél óra alatt jó sűrűre összefőzzük.