Spanyol tésztabatyu fűszeres hússal töltve

Először a tésztát készítjük el, mindent egyszerre összedagasztunk. Konyharuhával letakarjuk, és egy órán át kelesztjük.

Utána enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, és nagyobb pogácsaszaggatóval köröket vágunk ki belőle. Mindegyikre rakunk egy-egy jó adag nem túl meleg húsos tölteléket. A tészta széleit vízzel lekenjük. A körlapokat félbehajtjuk, a széleket villával alaposan összenyomkodjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.

Felvert tojással lekenjük. 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Töltelék: Megdinszteljük a zsíron a finomra vágott vöröshagymát. Rátesszük az apróra vágott sárgarépát és gombát, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a fűszerekkel, és pár percig pároljuk. Rátesszük a darált húst, és nagy lángon, kevergetve fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a fagyasztott zöldborsót és kukoricát, öntünk rá kevés vizet, és kis lángon körülbelül fél óra alatt jó sűrűre összefőzzük.

Szuperkönnyű dupla túrós táska

kaloria - CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.