Előkészítjük a leveshez a hozzávalókat. A vöröshagymát kis kockákra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. A spárga fás végét letörjük, a sípokat felkarikázzuk. Egy fazékba tesszük az öt deka vajat, egy percig kevergetve dinszteljük rajta a vöröshagymát. Hozzátesszük az áttört fokhagymát, még két percig sütjük együtt. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy csipet őrölt szerecsendiót. Beletesszük a feldarabolt spárgát, elkezdjük főzni, és addig főzzük, míg a zöldség teljesen meg nem puhul. Végül botmixerrel pürésítjük. Hozzáöntjük a tejszínt, és azzal is jól összeforrósítjuk.
A halgaluskához vízbe áztatjuk a darabokra tépett zsemlét. Egy-két perc múlva kifacsarjuk. Beletesszük egy aprítógépbe, hozzáadjuk a felkockázott halfilét, a tejszínt, az egész tojást, ízlés szerint sót és borsot, pár nyomással pépesítjük. Sós vizet forralunk, és evőkanállal galuskákat szaggatunk bele a masszából, pár perc alatt kifőzzük. Ezt adjuk majd a leveshez betétként.