Spárgakrémleves palacsintában sült sonkával
A spárgát megpucoljuk – a fejeket félretesszük –, feldaraboljuk, és 1 liter vízben feltesszük főni. A vizébe teszünk sót, cukrot, citromlevet ízlésünk szerint, és belereszeljük a citrom héját is. A levest felforraljuk, 1-2 percig főzzük, és már kész is van, a spárgának ennyi idő éppen elegendő.
Következik a sűrítés: a tejszínt csomómentesre kikeverjük a liszttel meg egy kis levessel, majd folyamatosan kevergetve a leveshez adjuk, és hagyjuk, hogy még egyet forrjon. Szükség szerint utánízesítjük, végül botmixerrel pürésítjük. Ha szükséges, átszűrjük, hogy megszabaduljunk az esetleg benne maradt rostoktól.
Levesbetét
A sonkát apró kockákra vágjuk, a petrezselymet finomra aprítjuk. A tojásból a liszttel, a tejjel és egy pici sóval a szokásos módon palacsintatésztát keverünk. Ha sűrű lenne, szódavízzel hígítjuk. Egy serpenyőben olajat forrósítunk. Beleöntünk egy adag tésztát, megszórjuk sonkakockákkal és petrezselyemmel, így sütjük ki a palacsintákat. Tálaláskor a forró levesbe tesszük a félretett spárgafejeket, és minden
tányérba teszünk egy adagot a csíkokra vágott palacsintából.