Spárgás tavaszi csirkeraguleves

Előkészítjük a zöldségeket és a húst. A vöröshagymát hámozzuk, nagyon apró kockákra vágjuk. A fokhagymát áttörjük vagy szintén nagyon kis darabokra vágjuk. A spárga végét letörjük, a maradék sípot feldaraboljuk. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret meghámozzuk, felkarikázzuk. A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk.

Egy fazékba tesszük a vajat. Rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, és kevergetve egy percig pároljuk közepes hőfokon. Hozzátesszük a fokhagymát is, és továbbra is kevergetve még két percig sütjük együtt. Ekkor mehet hozzá a csirkemell, és közepes hőfokon addig pirítjuk, míg a húskockák minden oldala ki nem fehéredik. Hozzátesszük a felaprított sárgarépát és petrezselyemgyökeret is, még öt percig pároljuk együtt. Felöntjük az alaplével, fűszerezzük majoránnával, borsikafűvel, sóval, borssal, és addig főzzük, míg a hús majdnem teljesen meg nem puhul. Ekkor tesszük bele a spárgát, és együtt még pár perc alatt készre főzzük.

Csirkés spárgás tortilla fokhagymás tejföllel

kaloria - CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink