Spárgasaláta zsályás öntettel

Spárgasaláta zsályás öntettel

Az öntet elkészítésével kezdem a munkát. A húsalaplét egy lábasban felfőzöm. A hagymát megtisztítom, majd finomra vágom és az alapléhez adom. Körülbelül 2 percig főzöm, majd a tűzről levéve langyosra hűtöm.
Turmixgépbe öntöm, hozzáadom a mustárt, az ecetet, a cukrot, a sót és a borsot. Az olajat nem egyszerre öntöm hozzá, hanem a mixer többszöri leállítása közben, csepegtetve. A tojásokat (2 db-ot) 5 percig főzöm, majd jéghideg vízbe teszem és lehéjazom. A zsályát letépkedem, leöblítem, lecsepegtetem és finomra vágom. Az elkészült hagymás, borsos, mustáros, ecetes alapléhez hozzákeverem a finomra vágott zsályát és a cikkekre vágott tojásokat, majd hidegre állítom.
A salátához a spárgákat megtisztítom, vigyázva, hogy a csirág része ne törjön le (a csirág a spárga fiatal
hajtásvége, legértékesebb része), azután hideg vízzel leöblítem. Egy lábasban fél liter sós-cukros vízben,
vaj hozzáadásával, gyöngyöző forrással puhára főzöm. Amikor elkészült, kiemelem a spárgákat a vízből, végeit (nem a csirágot!) levágom, és a sípokat elfelezem. Tálalásnál csillag alakban tányérra rakom, és alaposan
meglocsolom a lehűtött öntettel. Közepére helyezem a megsütött fürj- meg tyúktojást, és megszórom vágott petrezselyem zöldjével.

kaloria 250 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink