A quinoát kétszeres mennyiségű vízzel feltesszük főni. Miután a víz felforrt, további 20 percig gyöngyöztetjük, ennyi idő alatt a quinoa szépen megpuhul. Félretesszük hűlni.
A spenótot megmossuk, megtisztítjuk. Egy nagyobb lábasban egy evőkanál olívaolajat hevítünk, az áttört fokhagymát egy percig pirítjuk rajta, majd rádobjuk a spenótot, és kissé megfonnyasztjuk. Alaposan lecsepegtetjük.
Egy tálban elmorzsoljuk a feta sajtot, hozzáadjuk a spenótot, a főtt quinoát, a zsemlemorzsát, ráütjük a tojásokat, sóval, borssal fűszerezzük, majd összegyúrjuk.
Lapos, kerek pogácsákat formázunk a masszából. Serpenyőben két evőkanál olívaolajat forrósítunk, és annyi fasírtot teszünk bele, amennyi kényelmesen elfér. Közepes hőfokon mindkét oldalukat megsütjük, papírtörlőre szedjük, és szép sorban megsütjük a többit is.
Hamburgerzsemlében, salátával, uborkával, paradicsommal, lila hagymával összerakva tálaljuk.