Spenótos-feta sajtos zöldségfasírt quinoával

A quinoát kétszeres mennyiségű vízzel feltesszük főni. Miután a víz felforrt, további 20 percig gyöngyöztetjük, ennyi idő alatt a quinoa szépen megpuhul. Félretesszük hűlni.

A spenótot megmossuk, megtisztítjuk. Egy nagyobb lábasban egy evőkanál olívaolajat hevítünk, az áttört fokhagymát egy percig pirítjuk rajta, majd rádobjuk a spenótot, és kissé megfonnyasztjuk. Alaposan lecsepegtetjük.

Egy tálban elmorzsoljuk a feta sajtot, hozzáadjuk a spenótot, a főtt quinoát, a zsemlemorzsát, ráütjük a tojásokat, sóval, borssal fűszerezzük, majd összegyúrjuk.

Lapos, kerek pogácsákat formázunk a masszából. Serpenyőben két evőkanál olívaolajat forrósítunk, és annyi fasírtot teszünk bele, amennyi kényelmesen elfér. Közepes hőfokon mindkét oldalukat megsütjük, papírtörlőre szedjük, és szép sorban megsütjük a többit is.

Hamburgerzsemlében, salátával, uborkával, paradicsommal, lila hagymával összerakva tálaljuk.

Vegaburger sült krumplival

kaloria 250 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink