Spenótos, tejszínes csirkeleves

Finomra vágjuk a vöröshagymát, egy fazékban megdinszteljük a vajon.

Rátesszük a felaprított fokhagymát, azzal még egy percig sütjük kevergetve.

Hozzátesszük a kockákra vágott csirkehúst, és fehéredésig pirítjuk.

Ekkor mehet bele a meghámozott, apróra vágott sárgarépa és petrezselyemgyökér, együtt pároljuk pár percig.

Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, míg minden meg nem puhul.

Közben habarást készítünk egy evőkanál lisztből és a tejszínből, hozzáöntjük a leveshez, és alaposan kiforraljuk.

Beledobunk 15 dkg bébiparajt, de ezzel már nem forraljuk. Kicsi citromlével pikánsabbá tesszük az ízét. Tálalás előtt rászórjuk a maradék bébiparajt.

kaloria - CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

30 dkg csirkemellfilé

1 sárgarépa

1 petrezselyemgyökér

1 vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 l csirkealaplé

fél citrom leve

20 dkg bébiparaj

2,5 dl tejszín

1 evőkanál liszt

2 evőkanál vaj

őrölt fehér bors

Ajánlataink