Spenótsaláta lágy tojással és lazaccal

Spenótsaláta lágy tojással és lazaccal

A burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük. Lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni. A tojásokat 6 percig főzzük, majd hideg vízbe tesszük.
Átválogatjuk a spenótleveleket, leszedjük a szárukat, bo vízben megmossuk, óvatosan megszárítjuk. Szeletekre vágjuk a lazacot, felaprítjuk a vöröshagymát. Megtisztítjuk a tojást, vigyázva, hogy ne sérüljön meg a fehérje. Meghámozzuk és karikákra vágjuk a burgonyát, a dióbelet összetörjük.
A spenótleveleket elosztjuk a tányérokon, rájuk halmozzuk a burgonyakarikákat, a lazacszeleteket, a hagymát és a dióbelet. Mindegyik tányér közepére teszünk egy tojást, majd tálaláskor ráöntjük a mártást.

Mártás

Elkészítjük a mártást: összekeverjük a tejszínt, a citromlevet és a mustárt, sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk az apróra vágott metélőhagymát, majd simára keverjük.

kaloria 360 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink