Sprotnival töltött grillezett pisztráng

Sprotnival töltött grillezett pisztráng

A sprotni egyfajta füstölt szardíniaféle, melyet hagyományosan olajos halként árulnak, de mostanában szárazon, olaj nélkül csomagolva is vásárolható. Utóbbiból vettem én is, hogy az oldalain ritkán beirdalt pisztrángokat 2-3 citromkarikával és 5-6 apró hallal töltsem meg. Vagyis hallal töltött halat készítettem. A grillezőrácsra tettem a halat, majd átkentem az olajból, citromléből, sóból, borsból és csípős paprika porból kevert páccal. A halnak elég tíz-tíz perc sütés, forgatás közben érdemes átkenni a fenti olajjal. A hallal egy időben tettem fel egy alufóliába csomagolva a gerezdekre vágott, előfőzött céklát, a citromszeleteket, melyeket sóztam-borsoztam, balzsamecettel és mézzel ízesítettem. Szintén fóliába csomagoltam az újkrumplit, melyet a halhoz használt olajos páccal ízesítettem, és sóztam is. A grillen megsütöttem a felszeletelt sajtot. A pisztrángot ezzel és a párolt zöldségekkel tálaltam. Jófajta rozé borok illenek leginkább hozzá.

kaloria 560 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.