Sült hagymás babfőzelék

Egy éjszakára beáztatjuk a babot hideg vízbe. Másnap két evőkanál zsíron zsemleszínűre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, fél perc múlva lehúzzuk a tűzhelyről, és elkeverjük benne az őrölt pirospaprikát. Rátesszük a leszűrt, átmosott áztatott babot. Ráöntjük a zöldségalaplevet és a vizet, és elkezdjük főzni, közben ízesítjük sóval, borssal, őrölt babérral.

Addig főzzük, míg a bab teljesen meg nem puhul. A két evőkanál lisztet kis hideg vízben csomómentesre keverjük, hozzádolgozzuk a tejfölt, hozzáöntjük a babhoz, átkeverjük, és alaposan összeforraljuk. Ha kész, kis cukorral, ecettel beállítjuk a főzelék ízét.

A sült hagymához nagyobb darabokra vágjuk a négy meghámozott vöröshagymát és az öt evőkanál zsíron alacsony lángon barnára pirítjuk, ez lesz a főzelék feltétje.

Fokhagymás babragu

 

kaloria - CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink