Egy nagy fazékban felrakunk pár liter sós vizet forrni, ebben fogjuk majd kifőzni a tésztát.
Közben egy nagy serpenyőbe szórjuk az apró kockákra vágott maradék sült húst, és egy-két evőkanál zsiradékon megpirítjuk. Hozzákeverjük a megtisztított, vékonyan felkarikázott retket, és pár percig együtt sütjük. Hozzákeverjük a szójaszószt. Megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk (a tészta semleges íze miatt jó, ha kicsit fűszeresebb az alap).
Ha felforrt a víz, beleszórjuk a tésztát, roppanósra főzzük. Leszűrjük, beleforgatjuk a sült húsos alapba. Hozzákeverjük a spenótot, valamint a lereszelt parmezánt. Tányérokba szedjük, és forgácsolunk még a tetejére a sajtból.
Kép neve: Tonhalas tészta