Sült csuka májával és szardíniával töltve
Először kívül-belül megtisztítom a csukát, a fejét, farkát levágom, és besózom. Belül törött borssal behintem. A
szardíniakonzerv felnyitása után az olajat leöntöm, a szardíniát és a halból nyert csukamájat apróra felvágom. A
zsemlét vízbe áztatom, kinyomkodom, és hozzáteszem a finomra vágott hagymát. Az apróra vágott petrezselyem
zöldjét és a reszelt citromhéjat egy tálban összekeverem a szardíniával, a csukamájjal és egy kevés
zsemlemorzsával. Ezzel töltöm meg a csukát, majd cérnával bevarrom. Süthető faszénen, parázson vagy tepsiben, cserépedényben, vajjal és tejföllel sűrűn kenegetve (különben kiszárad). Cserépedényben, ha befedjük, a fedő tetejére is rakhatunk parazsat. Igen ízletes halétel.