Sült diós tekercs

Tészta

Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a négy tojássárgáját, a
felhabosodott élesztőt meg a maradék cukrot. Odakészítjük a maradék langyos tejet, pohárnyi langyos vizet, és közepesen kemény tésztát dagasztunk belőle.
Annyi folyadékot adagolunk még hozzá, hogy megfelelő legyen a tészta sűrűsége. Ha már összeállt, beledolgozzuk az olvasztott, langyos vajat is. Cipót formázunk belőle, letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk a duplájára nőni. Közben összeállítjuk a tölteléket.

Töltelék

Felforraljuk a tejet a cukorral és a vaníliás cukorral, beleszórjuk a darált diót, összefőzzük. Levesszük a lángról, belekeverjük a fahéjat, az összetört piskótát és a rumot, hagyjuk kihűlni. A megkelt tésztát lisztezett deszkán egy centi vastagra kinyújtjuk. Több széles csíkra felvágjuk. A csíkokat megkenjük a kihűlt diókrémmel úgy, hogy felül egy kis sávban már nem teszünk belőle. Alulról indulva feltekerjük a csíkokat, a hosszanti oldalak mentén. A vékony rudakat pedig felvágjuk 2-3 centi vastag karikákra. Lisztezett konyharuhára fektetjük a roládokat, ismét letakarjuk és kelesztjük egy órán át. Utána egy nagy edényben zsírt vagy olajat forrósítunk, és beletesszük a tekercseket
úgy, hogy a tetejük kerüljön alulra. Félidőben megfordítjuk, pár perc alatt ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. Tálalás előtt porcukrozzuk.

Sütőtökös minestroneleves

kaloria 240 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink