Sült karamellkrém
A tejet a cukor egyharmadával és a félbevágott vaníliarúddal felforraljuk, majd egy félórát hagyjuk hűlni, hogy jól átjárja a vanília aromája. Egy lábasban a maradék cukrot egy evőkanál vízzel lassú tűzön, állandóan kevergetve felolvasztjuk, egészen addig, amíg a víz elpárolog, a cukor pedig szép, aranybarna színt kap. A karamellizált cukrot ezután elosztjuk 4 kisebb pudingformába. A tojásokat kikeverjük a sűrített tejjel, felengedjük a vaníliás tejjel, majd habverő segítségével simára keverjük. A tojásos keveréket a formákban várakozó karamellre öntjük. A formákat egy tepsibe állítjuk, majd a tepsibe annyi vizet öntünk, hogy a formák feléig érjen. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 45-50 percig sütjük. Az elkészült krémet a formában hagyjuk kihűlni. Tálaláskor tányérra borítjuk, és vaníliarúddal díszítve adjuk az asztalra.