Sült libacomb párolt lila káposztával
Ez a hagyományos Márton-napi étel nem igényel nagy hozzáértést, viszont az eredmény annál hatásosabb,
s nem hiányozhat november 11-e táján a tradicionális magyar ízeket kedvelők asztaláról. A libacombokat
megtisztítom, tepsibe rakom, és őrölt borssal, sóval megszórom. Rárakom a szeletelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a darabolt paradicsomot is. Kevéske vizet öntök alá, és kb. egy órán át fóliával betakarva párolom, majd a fóliától megszabadulva közepes hőmérsékletű sütőben jó 40 percig aranybarnára sütöm.
Párolt káposzta
Míg sül a hús, elkészítem a köretnek szánt párolt lilakáposztát. A megtisztított, négyfelé vágott káposztából
kivájom a torzsáját, majd vékony laskára vágom. Olajon megdinsztelem, majd időnként kevergetve, kevés vízzel
felöntve (ha szükséges, utána többször is), fedő alatt puhára párolom. Ha már puhul, megfűszerezem,
valamint belelöttyintem az ecetet vagy a citromlét és a cukrot.