Sült oldalas citromfüves hagymachutney-val
Az oldalast bedörzsöljük sóval és őrölt borssal, majd beletesszük egy nagy tepsibe. A megtisztított vöröshagymát cikkekre, a fokhagymafejeket félbevágva
a hús mellé rakjuk. A tepsibe teszünk 3 evőkanál zsírt, beleöntünk 2 dl vizet, majd fóliával letakarjuk, és az oldalast 150 fokos sütőben körülbelül másfél órát sütjük.
BBQ-szósz
A BBQ-szószhoz az összezúzott fokhagymát összekeverjük a receptben felsorolt hozzávalókkal. Amikor az oldalas megpuhult, 3-4 csontnyi darabokra
vágjuk, belemártjuk a barbecue-mártásba, és a tepsibe visszatéve 220 fokon megpirítjuk.
Chutney
A kristálycukrot egy edényben kevergetve karamellizáljuk. Rádobjuk a félcentisre szeletelt vöröshagymát meg a vékony csíkokra vágott narancshéjat, és addig pirítjuk, amíg a hagyma megfonnyad. Ráöntjük a narancslevet, picit megsózzuk, és babérlevéllel ízesítve addig rotyogtatjuk, amíg kissé besűrűsödik. Amikor elkészült, lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a finomra vágott citromfüvet.