Sült ponty
A pontyszeleteket sózzuk-borsozzuk, majd vaj és olívaolaj keverékében egy serpenyőben megsütjük. Nem kell sokáig sütni, elég 5-5 percig oldalanként. A halakat kivesszük a zsiradékból és lecsepegtetjük.
Sütés után 1 dl vizet öntünk a serpenyőbe, és a lesült darabkákat felkaparjuk. Hozzáadjuk a lisztet, kicsit megpirítjuk, majd felöntjük tejszínnel, és belecsavarjuk
a fél citrom levét. Sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk kicsit rotyogni.
Sajtos rizsgolyó
A rizst egy kevés olajon üvegesre pirítjuk, azután felöntjük 2 bögre vízzel. Megsózzuk, és fedő alatt a forrástól számítva 10 percig takarékon főzzük. Ekkor
lezárjuk a tüzet, és hagyjuk állni még 15 percig. Belekeverjük a megreszelt füstölt sajtot, majd vizes kézzel gombócokat formázunk belőle. Lisztbe, felvert
tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, végül bő, forró olajban kisütjük.