Sült sonka bébizöldségekkel

A felszeletelt sonkát akkora serpenyőbe rakjuk, amelyben egy rétegben elfér. Öntünk rá vizet, amennyi bőven ellepi. Felforraljuk, majd csökkentjük alatta a hőt, és éppen csak forrásban tartva főzzük. Fedőt nem teszünk rá, így a felesleges só jobban távozik belőle. Ha szükséges, mindig öntünk rá még egy kevés vizet.

Míg fő, a fokhagymát gerezdekre bontjuk, megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. Ha már puha a sonka, hozzáadjuk a fokhagymát, és nagyon lassan a zsírjára sütjük. Ha nem lenne elég zsíros a sonka, akkor tehetünk alá egy-két evőkanál disznózsírt. Ha már elfőtt belőle a felesleges víz, a szeletek mindkét oldalát szép pirosra sütjük, közben a fokhagyma is megpirul.

Szükség szerint tisztítjuk a zsenge vagy bébizöldségeket. A sárgarépát forrásban lévő vízbe dobjuk egy-két percre, a többit nem szükséges. Végül egy serpenyőben kevés zsírt forrósítunk, és kis sóval roppanósra pároljuk benne a feldarabolt zöldségeket.

kaloria 320 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.