Habosra keverjük a felvert tojásokat sóval és őrölt borssal, majd a vaj felén rántottát sütünk belőle (ha kicsi a serpenyőnk, akkor több adagban). Deszkára borítjuk, ha kihűlt, vékonyra felcsíkozzuk. A maradék vajat beledobjuk a serpenyőbe, és halványra pirítjuk benne a felkarikázott kiflit. Megmossuk a salátát, levelekre bontjuk, papírtörlővel leszárítjuk. Kiválasztunk a mérettől függően fejenként két-három szép levelet. Szétosztjuk köztük a felcsíkozott rántottát. Teszünk rá csíkokra vágott céklát, pár levél rukkolát, rátépkedjük a mozzarellát. Végül gazdagon hintünk rá a pattogatott amarántból, és kevésbé bőkezűen adagolunk rá a pirított kifliből is.
Egy kis befőttesüvegbe öntjük az öntet hozzávalóit, alaposan összerázzuk, és külön kínáljuk a salátához, ki-ki meglocsolhatja vele tetszés szerint az adagját.