Sült-főtt perec

Sült-főtt perec

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Összekeverjük a tojások sárgájával, porcukorral, sóval, vajjal. Hozzátesszük a habot és annyi lisztet, hogy se túl kemény,
se túl puha tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk, vagy húsdarálón háromszor ledaráljuk a masszát. A tésztából pereceket formálunk. Forró vízben addig főzzük, amíg fel nem jön a víz tetejére. Ezután szitára szedjük, és lecsurgatjuk. Zsírozatlan tepsibe tesszük, és megsütjük. A tésztának gyors sülés kell, de csak világos zsemleszínűre süssük.

kaloria 80 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.