Megmossuk és leszárítjuk a paradicsomot, majd méretétől függően felezzük vagy negyedeljük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Megtisztítjuk a fokhagymát, felszeleteljük, rászórjuk a paradicsomra, majd meghintjük sóval, durvára tört borssal, meglocsoljuk olívaolajjal. Forró sütőbe toljuk, és 30-40 perc alatt megsütjük.
Közben meghámozzuk a céklát, hajszálvékonyra felvágjuk, és bő, forró olajban ropogósra sütjük.
Az ananászt meghámozzuk, felkarikázzuk, és olajjal lekent grill-lapon vagy serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.
Négy tányéron elrendezzük a megsült paradicsomot, a céklát, az ananászt, mindegyik mellé rakunk egy-egy adag sült burgonyát.
Összekeverjük a balzsamecetet egy-két evőkanál olívaolajjal, reszelünk hozzá egy kis citromhéjat, és adunk bele némi frissen facsart citromlevet is. Közvetlenül fogyasztás előtt meglocsoljuk vele a salátát.