Az összes zöldséget megtisztítjuk, feldaraboljuk. Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, megkenjük olajjal. A zöldségeket sózzuk és borsozzuk, a tetejére spricceljük a maradék olajat, ráfektetjük a kakukkfüvet. 170 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Utána a kakukkfűágakat kidobjuk róla, a sült zöldségeket áttesszük egy fazékba. Hozzáöntjük az alaplevet, és felforraljuk. Botmixerrel pürésítjük.
Egy kis tálban villával felverjük a tojássárgáját a tejszínnel. Hőkiegyenlítéssel hozzákeverjük a krémleveshez. Megkóstoljuk, ha szükséges, pici sót és/vagy borsot adhatunk még hozzá.
Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, rárakosgatjuk a sonkaszeleteket. Mindegyikre teszünk egy-egy levél zsályát (ha nincs friss, meghinthetjük egy csipetnyi elmorzsolt szárítottal). A tetejére is sütőpapírt terítünk, majd erre jön egy másik, üres tepsi. Így szép simák maradnak a sonkaszeletek, nem fognak felkunkorodni. 180 fokos sütőben körülbelül negyedórán át sütjük. Ezt adjuk majd feltétként a leveshez.