A kekszalaphoz a zabkekszet és a grillázst mozsárban vagy nejlonzacskóban húsklopfolóval összetörjük, vagy késes betétű aprítógépben nagyobb darabokra daráljuk. A keksztörmelékhez adjuk a szobahőmérsékletű vajat, és annyi tejszínt öntünk hozzá, hogy összeálljon. A masszát egy 22 cm átmérőjű kerek, kapcsos tortaformába nyomkodjuk és elegyengetjük. Hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a dinnyét és a túrótölteléket.
Megtisztítjuk a sárgadinnyét, körülbelül 1,5-2 cm-es kockákra vágjuk, majd elkeverjük a mézzel. Hagyjuk kicsit állni, hogy levet engedjen.
A két csapott teáskanál zselatinra ötszörös mennyiségű vizet öntünk, és hagyjuk megduzzadni.
Elkeverjük a túrót a porcukorral, és botmixerrel krémesre keverjük. A megduzzadt zselatint a mikrosütőben vagy egy kis láboskában a tűzhelyen addig melegítjük, míg megolvad, de forralni nem szabad. A túrókrémből egy keveset hozzáadunk, és alaposan elkeverjük. Ekkor ismét megmelegítjük, és most nagyobb mennyiségű túrókrémet adunk hozzá. Ezt a műveletet addig folytatjuk, míg a zselatinos és a maradék túrókrém azonos hőmérsékletű nem lesz, ekkor az egészet alaposan elkeverjük (hőkiegyenlítés). Habbá verjük a tejszínt, és óvatosan a zselatinos túróba keverjük.
A masszát rákanalazzuk a hűtőből kivett kekszalapra, és 30 percre betesszük a fagyasztóba.
A sárgadinnyekockákat egy szűrőbe tesszük és lecsepegtetjük, de a levét felfogjuk egy tálkába. Az evőkanálnyi zselatint ötszörös mennyiségű vízzel leöntjük, és hagyjuk kissé megduzzadni. A dinnyekockákkal kirakosgatjuk a túrótöltelék tetejét.
Forrásig melegítjük a sárgadinnye kicsöpögött levét és a bodzaszörpöt, a tűzről levéve beletesszük a zselatinmasszát, alaposan elkeverjük, majd egy kanállal eloszlatjuk a sárgadinnyekockák között. Pár órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.