- Pici langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, a közepébe kis mélyedést vájunk. Ide öntjük a szoba-hőmérsékletű tojássárgáját. Hozzáadjuk a maradék cukrot és a vaníliás cukor felét, a csipet sót. Ráöntjük a felhabzott élesztőt, a maradék tejet és az egy deci langyos tejszínt. Kézzel vagy elektromos dagasztóval szépen kidolgozzuk a tésztát. Ha kell, pici lisztet adhatunk még hozzá, de ne legyen túl kemény a tészta. Ha már elválik az edény falától, akkor hozzádagasztunk 6 dkg felolvasztott, langyos vajat. Cipót formázunk a tésztából, letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk kelni.
- Kizsírozunk egy közepes méretű kerek, kapcsos tortaformát. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és csíkokra felvágjuk. A sült tököt ízesítjük a fahéjjal, a megmaradt vaníliás cukorral és esetleg porcukorral, ha szükséges (ez a tök édességétől függ). Merülőmixerrel pürésítjük, közben hozzáadjuk a maradék 4 dkg vajat is. Megkenjük vele a csíkokat. Egy tepsire sütőpapírt fektetünk. Egy csíkot felcsavarunk, a forma közepre állítjuk, majd a többit is köré tekerjük. Köré rakunk egy tortagyűrűt. Letakarva ismét kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Rácson langyosra hűtjük. Porcukorral meghintjük, tortaszerűen szeleteljük.