Finomra vágjuk a vöröshagymát, egy serpenyőben megdinszteljük az olívaolajon., Hozzátesszük az áttört fokhagymát, egy-két percig kevergetve sütjük együtt. Rátesszük a kis kockákra vágott tököt, ráöntjük a paradicsomkonzervet, és elkezdjük párolni, közben ízesítjük oregánóval, kakukkfűvel és sóval.
A besamelmártáshoz megforrósítjuk a vajat, hozzákeverjük a lisztet, egy-két percig sütjük együtt. Forró tejjel felöntjük, és kevergetve sűrűre forraljuk, közben pici szerecsendióval, sóval és borssal ízesítjük.
Összeállítás: egy szögletes sütőtál alját kirajuk a tésztalapok harmadával, erre jön a sütőtökös ragu fele, megkenjük a besamel felével. Ismét tészta, sütőtök, besamel, végül az utolsó tésztaréteg jön a tetejére. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokos sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk legalább negyedórát pihenni, utána már szépen lehet szeletelni.