Forrás: Kezdőknek könnyedén

Sütőtökös rétes

  1. Üvegesre pirítjuk az olajon a kis kockákra felvágott vöröshagymát, ráreszeljük a két gerezd fokhagymát, belekarikázzuk a kolbászt. Hozzáadjuk a nyersen dobókockányi darabokra felvágott tökhúst. Sózzuk és borsozzuk. 5-10 percig kevergetve sütjük, utána kihűtjük (eddig akár előző nap is elkészíthetjük). Ha teljesen hideg már, összekeverjük az egész tojásokkal és a túróval, meghintjük finomra vágott petrezselyem zöldjével.
  2. Felolvasztjuk a vajat. Egy gyúródeszkára kiterítünk két réteslapot, megkenjük olvasztott vajjal, ráteszünk megint két réteslapot, azt is kicsit megpötyögtetjük vajjal. Szétosztjuk rajta a töltelék felét, két oldalát felhajtjuk, majd felcsavarjuk. Ügyesen átemeljük egy tepsire, amelybe sütőpapírt terítettünk. Ugyanezt még egyszer megismételjük. A két rúd tetejét megkenjük sós tejföllel, hogy ne száradjon ki a tészta. 180 fokos sütőbe toljuk, körülbelül 25 perc alatt sül meg. Ha már majdnem kész, kihúzzuk, megszórjuk a tökmaggal, és visszatoljuk, hogy egy kicsit megpiruljon a tetején.

Melegen, langyosan is nagyon finom, de ha lehet, várjuk meg, amíg kihűl, mert sokkal szebben lehet majd szeletelni

Juci néni almás mákos rétese

Szőlős tiroli rétes borhabbal

kaloria 200 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Forrás: Kezdőknek könnyedén

Ajánlataink