- Üvegesre pirítjuk az olajon a kis kockákra felvágott vöröshagymát, ráreszeljük a két gerezd fokhagymát, belekarikázzuk a kolbászt. Hozzáadjuk a nyersen dobókockányi darabokra felvágott tökhúst. Sózzuk és borsozzuk. 5-10 percig kevergetve sütjük, utána kihűtjük (eddig akár előző nap is elkészíthetjük). Ha teljesen hideg már, összekeverjük az egész tojásokkal és a túróval, meghintjük finomra vágott petrezselyem zöldjével.
- Felolvasztjuk a vajat. Egy gyúródeszkára kiterítünk két réteslapot, megkenjük olvasztott vajjal, ráteszünk megint két réteslapot, azt is kicsit megpötyögtetjük vajjal. Szétosztjuk rajta a töltelék felét, két oldalát felhajtjuk, majd felcsavarjuk. Ügyesen átemeljük egy tepsire, amelybe sütőpapírt terítettünk. Ugyanezt még egyszer megismételjük. A két rúd tetejét megkenjük sós tejföllel, hogy ne száradjon ki a tészta. 180 fokos sütőbe toljuk, körülbelül 25 perc alatt sül meg. Ha már majdnem kész, kihúzzuk, megszórjuk a tökmaggal, és visszatoljuk, hogy egy kicsit megpiruljon a tetején.
Melegen, langyosan is nagyon finom, de ha lehet, várjuk meg, amíg kihűl, mert sokkal szebben lehet majd szeletelni