Pici langyos, cukorral édesített tejszínben felfuttatjuk az elmorzsolt élesztőt. Ráöntjük a lisztre, adunk hozzá még egy evőkanál cukrot, hozzáöntjük a maradék langyos tejszínt, és szép, közepesen lágy kelt tésztát dagasztunk. Letakarva hagyjuk kelni.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk.
A tökpürét ízesítjük az őrölt fűszerekkel, és ha szükséges, kis porcukorral édesíthetjük. Rákenjük a kinyújtott tésztára. A tésztát két oldalról feltekerjük, így két vékony tekercset kapunk. Középen elvágjuk. A tekercseket felszeleteljük.
A darált diót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, a vajat megolvasztjuk. Egy nagy jénai tálat vastagon kikenünk vajjal. A pici csigákat megmártjuk az olvasztott vajban, megforgatjuk a cukros dióban, és kicsit megcsavarjuk. Több rétegben belerakjuk az előkészített sütőtálba. A tetejét meglocsoljuk a maradék olvasztott vajjal.
Ismét hagyjuk megkelni, majd 180 fokra felfűtött sütőbe toljuk. Tíz perc múlva levesszük a hőfokot 170 fokra, és készre sütjük. Vaníliasodót adunk mellé.
Vaníliasodó: egy tűzálló tálban kikavarjuk a tojások sárgáját a kétféle cukorral. A tejet felforraljuk. Folyamatos keverés mellett lassan, vékony csíkban hozzáöntjük a forró tejet a cukros tojássárgájákhoz. Az edényt áttesszük gőz fölé, s folytatva a kevergetést, pár perc alatt besűrítjük.